BMW serije 5 Facelift ulazi na scenu sa osveženim dizajnom, dodanom privlačnošću enterijera i doslednim paketom tehničkih inovacija i noviteta.

G30 / G31 generacija ikone serije 5 dosegla je polovinu svoje karijere. Kako bi ga održao relevantnim i atraktivnim u konkurentnom segmentu luksuznih vozila, BMW sada predstavlja LCI generaciju i za modele serije 5 i serije 5 Touring. Ovim doslednim preuređivanjem, serija 5 piše novo poglavlje svoje uspešne priče.

Podaci o prodaji potvrđuju uspeh serije 5

Sa istorijom koja potiče iz 1972. godine, kada je predstavljena prva generacija E12, nova serija 5 LCI učvršćuje svoju poziciju kao vrhunskog trendsetera u klasi zahvaljujući posebno dinamičnom i profinjenom karakteru, pretočenom u stil i jake temelje.

Od uvođenja početkom 2017. godine do danas, serija modela G30 / G31 prodata je u preko 600 000 jedinica širom sveta, što čini trenutnu generaciju serije 5 posebno popularnim izborom među kupcima i najprodavanijim BMW-om.

Svež izgled i spolja i iznutra

Novi BMW serije 5 odlikuje se značajno preuređenim vizualnim identitetom, sa jasno strukturiranim površinama i primamljivim detaljima, dodajući oštrinu, karakter i poboljšavajući premium osećaj i ukupnu dinamičnu eleganciju automobila.

Nova serija 5 dolazi sa redizajniranim prednjim delom, a glavni akcenat je na novim prednjim svetlima, preoblikovana rešetka bubrega i novi otvor za protok vazduha.

BMW serije 5 Facelift

Dnevna svetla nose novi dizajn potpisa u obliku slova „L“, dok je nova rešetka hladnjaka veća i šira, čime pokazuje dodatnu mišićavost.

G30 / G31 sada se isporučuje sa standardnim LED svetlima. Potpuno prilagodljiva LED svetla sada sa martiks funkcijom nudiće se kao dodatna opcija.

Prava novost su BMW-ovi laserski farovi koji će prvi put biti dostupni kao dodatna oprema na svim varijantama.

Zadnja svetla serije 5 imaju i novu filozofiju stila, koja pokazuje jasan, trodimenzionalni izgled, preuređenu unutrašnju grafiku i zatamnjene delove.

Varijante Sport Line, Luxury Line i M Sport nude nove specifične stilove koje se međusobno lako razlikuju. Najimpresivnija ostaje verzija M Sport koja svoju inspiraciju dobija iz istog paketa dostupnog za seriju 7 LCI.

BMW serije 5 Facelift

BMW serije 5 – Novi točkovi, boje i M Performance

Novi BMW serije 5 takođe predstavlja dodatne standarde boja vozila – BMW Individual Bernina gray Amber Effect, metalik Phytonic Blue i individualne nijanse Aventurine Red i Tanzanite Blue.

Takođe, nova serija 5 predstavlja mnoštvo novih varijanti dizajna točkova od alu legura za opreme M Sport, Luxury Line i Sport Line.

Još jedan vizuelni vrhunac nove generacije serije 5 su trapezoidni finišeri izduvnih cevi na zadnjem kraju, koji su sada standardni za sve verzije.

BMW serije 5 Facelift

Još jedna novost koju je donela nova serija 5 su BMW Individual Shadowline prednja svetla, koja nadopunjuju sjajne ukrase Black Chromea.

Dok su u prošlosti bili rezervisani samo za M5, boja Donington Grey i M multifunkcionalna sedišta sada su dostupna i u M Sport varijanti.

Kokpit nove serije 5

Kabina nove serije 5 prepuna je premium materijalima, novim oblogama komandne table i novim standardnim kožnim oblogama Sensatec i BMW Individual.

Modeli G30 / G31 LCI dobijaju potpunu integraciju BMW OS 7.0 informativno-zabavnog sistema, dostupnog kao deo BMW Live Cockpit Plus i vrhunskog BMW Live Cockpit Professional paketa.

10,25-inčni kontrolni displej postaje standardna oprema za sve verzije serije 5 i, ako odaberete BMW Live Cockpit Professional opremu za zabavu, onda će vaša nova 5 serija, uz 12,3-inčni, imati 12,3-inčni kontrolni displej.

 

Motori nove serije 5

Novi BMW serije 5 dolazi sa optimizovanim rasponom benzinskih, dizelskih i hibridnih pogonskih sklopova. Sve jedinice sada su u skladu s EURO 6d-TEMP standardom i imaju 48V blagu hibridizaciju.

Najvažnija novost je novi plug-in hibrid 545e xDrive Sedan, koji slavi uvođenje na tržište u jesen 2020. 545e ima 394 KS (388 KS) prednost od 100 KS u odnosu na 530e elektrifikovanu varijantu.

BMW serije 5 Facelift

BMW serije 5 – Nova navigacija

Osim estetskih novena i ažuriranja motora, nova serija 5 takođe dolazi u potpunosti naoružana najsavremenijim sistemima pomoći i sigurnosti, poput upozorenja o skretanju sa vozne trake sa funkcijom povratka, aktivne navigacije i Active Navigation and Lane Change Assistant, koji je sadržan u okviru paketa Driving Assistant Professional.

Opcioni Parking asistent sada uključuje dodatnu funkciju vožnje unazad. Novi BMW serije 5 može se naručiti i sa opcijskim sistemom pogonskih rekordera.

Poslednje, ali ne najmanje bitno, G30 / G31 LCI premijerno predstavlja BMW-ov navigacioni sistem temeljen na “kaludu”, koji omogućuje brzo, precizno usmeravanje i izračunavanje u realnom vremenu, kao i olakšan način pretraživanja adresa tako što umesto direktne adrese možete navesti bilo koju reč za odabir odredišta.