Može li BMW sa prednjom vučom dobiti M verziju? – Novi BMW serije 1 dobio je, kao što se i očekivalo „mlaku“ dobrodošlicu u svet automobila. Stara serija 1 bila je voljena zbog jednostavne činjenice da je reč o automobilu sa pogonom na zadnjoj osovini, tako da je njegov naslednik sa prednjim pogonom i dalje teška pilula koju treba progutati.

Nova serija 1 se definitivno trudi, ali za prave ljubitelje „čistokrvnih“ BMW vozila to izgleda nikad neće biti dovoljno. Ovo je još uočljivije kada je u pitanju „M Performance“. Može li „M135i xDrive“ da uopšte bude sklop rečenice ako to uporedimo sa starim M140i?

Redni šestak koji prenosi svu snagu na zadnju osovinu i dalje zadaje glavobolje novoj priči. Pa čak i tada, iako je BMW govorio da je to sam po sebi sjajan automobil, nikada ga nije smatrao pravim ///M automobilom i nikada ga nisu pokušavali prodati kao takvog. Može li se to promeniti sa novim modelom?

Može li BMW sa prednjom vučom dobiti M verziju?

Nova saznanja govore da bi ///M model mogao biti u proizvodnji kao deo serije 1. Problem u celoj priči bi mogao biti sam naziv za taj automobil.

M1 je definitvno van svake priče, zato što je to ime do sada bilo rezervisano za BMW-ov jedini superautomobil. Nakon toga dolazi i 1M nomenklatura koja je korišćena za drugi, limitirani model ovog izuzetnog automobila… Svi se možemo složiti da bi poveznica imenom nove serije 1 u ///M izvedbi bila jednostavno bolna.

Može li BMW sa prednjom vučom dobiti M verziju?

Izvori ipak govore da se očekuje M Serija 1 sa četvorocilindričnim 2l agregatom od 400ks koji bi bio pojačan u Motorsport odeljenju.

Govori se da bi čak isti agregat išao i u M2 Gran Coupe sa ciljem da nadmaši Mercedesov AMG A45 CLA.

Sve je ovo trenutno po malo zbunjujuće i svakako bi informacije trebali uzeti sa rezervom, mada su se i čudnije stvari dešavale u prošlosti…